permanent makeup specialist

Micropigmentatie of permanente make-up (PMU) is een revolutionaire pigmentatiemethode waarmee hypo allergene pigmenten in de demale laag van de huid worden aangebracht. Met een ultra dunne naald en pigment wordt er een wenkbrauw, eyeliner of liplijn gezet. Micropigmentatie wordt ook wel permantente make-up of cosmetische tatoeage genoemd. Deze methode wordt wel eens ten onrechte verward met tatoeëren waarbij er in diepere huidlagen gewerkt wordt. Bij micropigmentatie (PMU) wordt er gewerkt met verfijndere apparatuur, andere pigmenten en verschillende technieken.

Mijn job is fantastisch en ik hou ervan samen te werken met verschillende mensen.
Wederzijds respect zorgt ervoor dat de meesten van mijn klanten er vanaf het begin bij zijn, regelmatig terugkomen en dat er steeds nieuwe klanten bij komen.
Samen met de klant probeer ik een zo goed mogelijke service te bieden en eerlijk te zijn over wat permanente make up voor ze kan betekenen.

Ondertussen doe ik 12 jaar permanente make-up, ik heb het geleerd van één van de pioniers in de permanente make-up in ons land.
Ik heb de tijd genomen om een basisopleiding te volgen en vond het heel belangrijk om veel ervaring op te doen. Daarom concentreer ik me enkel op permanente make-up en werk ik in verschillende salons verspreid over België.
Na enkele jaren heb ik me gespecialiseerd in Nouveau Contour. Nouveau Contour is de leider in de ontwikkeling van nieuwe technieken in de schoonheidsindustrie. Ik ben zeer tevreden over de service en de producten.

Sind een jaar en half ben ik bij Elegance Cosmetics en blijf ik opleidingen volgen om mezelf bij te scholen.
Up to date blijven is belangrijk, maar even belangrijk is eerlijk werken. Permanente make-up heeft zijn beperkingen maar het kan een fantastische basis zijn voor een mooi en natuurlijk resultaat.

U kan een afspraak maken door contact op te nemen met een instituut in uw buurt of naar uw keuze

Door middel van de haartjes techniek worden -niet van echt te onderscheiden- haartjes in de huid aangebracht. Dit kan in combinatie met een schaduw techniek. Uw wenkbrauwen ogen weer vol en de vorm is perfect geaccentueerd. Heel natuurlijk! De wenkbrauwen hebben na genezing een zacht gepoederde uitstraling en zijn niet te opvallend. Epileren is voortaan gemakkelijk, want de mooie vorm is al aangebracht. Voor wie is deze behandeling aan te raden?
  • Bij een dunne wenkbrauw of bij onregelmatige haargroei
  • Om littekens te camoufleren
  • Bij overmatige epilatie
  • Accentueren van de wenkbrauw
  • Vorm geven van de wenkbrauw
Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt. Het corrigeren van lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen is een belangrijke toepassing van permanente make-up. Bij de lippen kunt u niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door u gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die en vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner schaduw effect te laten verlopen of zelfs uw gehele lippen te pigmenteren waardoor u geen lipstick meer hoeft aan te brengen. Een uitgeschaduwde liplijn zal de de mond optisch vergroten. Door een bredere naald configuratie toe te passen in combinatie met een zachte tint zal de mond op natuurlijke wijze groter lijkt. Voor wie is deze behandeling aan te raden?
  • Bij een te dunne boven of onderlip
  • Bij kleurloze lippen
  • Bij wie de natuurlijke lipcontour verloren gegaan is. Door bv het herhaaldelijk optreden van koortsblaasjes. (let wel bij deze, zal enkel een behandeling plaatsnemen na inname van bepaalde medicatie, dit om dergelijke opstoot van het herpesvirus te vermijden.)
  • Voor wie een mislukte lipcontour heeft laten plaatsen en deze wil herstellen.
Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanent make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Zelfs voor de heren hebben we een guyliner (een zachte eyeliner) Door middel van kleine puntjes tussen de wimpers te pigmenteren zal de oogopslag worden geïntensiveerd en kleine ogen worden optisch vergroot. Een boven-eyeliner siert elke vrouw is absoluut niet leeftijds gebonden! De oogopslag wordt intenser en de kleur van uw ogen zal beter uitkomen. Het is vrijwel onmogelijk om zelf een eyeliner perfect te tekenen tussen de wimperhaartjes. Meestal wordt gekozen voor diep zwart of "warm"zwart. Eventueel wordt aan het zwarte pigment een steunkleur toegevoegd die de nadruk legt op de kleur van de iris.

Portfolio

Voor en na eyeliner boven

Basic Google Maps Placemarks fout: JavaScript- en/of CSS-bestanden zijn niet geladen. Wanneer je gebruik maakt van do_shortcode() moet je eerst een filter aan je thema toevoegen. Zie de Veelgestelde Vragen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wist u dat… U nog steeds gewone make-up erover kunt aanbrengen. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd een extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Wist u dat… “hygiëne” één van de peilers is voor een goed eind resultaat. Permanente make-up artist Caroline werkt uitsluitend volgens zeer strenge hygiëne codes. Er wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald en kleurpigment gebruikt.

Wist U dat… wenkbrauwen je uitdrukking en karakter van uw gezicht bepalen. Permanente make-up kan te lichte, onderbroken of geen haargroei van de wenkbrauwen volledig corrigeren. Isabelle gebruikt hiervoor de nieuwste “3D hairstroke” techniek om zo natuurlijk fijne haartjes te creëren. Vanaf dan sta je “s ochtends op met mooie natuurlijk ogende wenkbrauwen. Altijd in de perfecte vorm, gemakkelijk te epileren en tijdsbesparend!

Wist U dat… je met permanente make-up uw lipcontour kan laten corrigeren, zodat deze een symmetrisch volle aanzicht krijgt. U kunt kiezen voor een echte lipliner of een natuurlijke lip contour. Daarnaast is het mogelijk om uw lipliner in een schaduw effect te laten verlopen, waardoor u een weinig lipstick meer hoeft aan te brengen. Tijdsbesparend en altijd in een mooie vorm!

Wist U dat … het belangrijk is om zorgvuldig een permanente make-up specialiste uit te kiezen die met kennis van zake te werk gaat. Permanente make-up is niet zomaar een behandeling, maar een esthetisch

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Een permanent make-up zal in de loop der tijd vervagen. Deel hangt af van de intensiteit van de kleur, de hoeveelheid zon die de huid te verduren krijgt, de snelheid van de celgeneratie, de diepte van het pigment, de mate waarin het pigment opgenomen wordt door het organisme… Uv-stralen, het afweersysteem en celvernieuwing kunnen het pigment elimineren en de kleur doen vervagen.

Over het algemeen blijft permanent make-up 1 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan 10 jaar zichtbaar blijft.

Als ik het niet mooi vindt, wat dan?
Voordat er gepigmenteerd wordt, vraagt en laat u best eerst voortekenen. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alle aspecten volledig naar wens zijn, wordt er begonnen met pigmenteren.

Zijn de naalden hygiënisch?
Bij elke behandeling dient de permanente make up specialiste nieuwe steriele naalden te gebruiken, zo garanderen men steriliteit en hygiëne. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald. Dit is verplicht volgens de hygiënische normen.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?
Eet goed van te voren, sommige mensen worden tijdens de behandeling een beetje licht in het hoofd (door spanningen). De grootste fout is dat de mensen van te voren weinig tot niets hebben gegeten.

Geen alcoholgebruik (minimaal 24 uur van tevoren). Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten.

Geen bloedverdunnende medicatie innemen ruim 24 uur vóór de behandeling (bv: aspirine, aspegic, sedergine…). Bespreek het eventueel met uw dokter. Pijnstillers met paracetamol (dafalgan, perdolan, panadol…) zijn wel toegestaan.
Iets kalmerend doet wonderen.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee. Er zijn diverse kleuren beschikbaar en voor alle soorten huidtypes. U wordt dus deskundig geadviseerd welke kleur het beste bij u past. De meeste permanente make up specialiste hebben immers een speciale opleiding “kleurenleer” gevolgd.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
De permanente make up specialiste neemt voldoende tijd om samen met u de kleurkeuze, vorm en stijl te bespreken en voor te bereiden. Indien nodig wordt deze eerst met make-up voorgetekend.
Nadat de huid verdoofd is met een crème, begint de pigmentatie.
Na de behandeling bespreekt men of krijgt u de nodige instructies mee, waarin duidelijk de voorzorgsmaatregelen van de nabehandeling staan omschreven. Indien deze goed nageleefd worden, zal u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich probleemloos herstellen.

Hoe lang duurt de behandeling?
De eerste behandeling duurt ongeveer 1 uur(incl. bespreking, voortekenen en pigmenteren). De nabehandeling duurt circa 1/2 uur.

Gaat de huid zwellen na de behandeling?
Afhankelijk van de behandelde zone en gevoeligheid van de huid, kan er tijdelijk een lichte zwelling voorkomen.

Hoe verloopt de (thuis) naverzorging?
Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte helende creme aangebracht.
Door deze thuis gedurende 5 dagen regelmatig aan te brengen met een wattestaafje, heelt de huid snel.
Korstjes (of indien goed nabehandeld de vliesjes) dienen er vanzelf af te komen. Niet krabben of afpulken! U riskeert anders een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie.
Totdat de huid genezen is , mag u de gepigmenteerde zone NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste week de zon, zonnebank, zee, sauna, whirlpool, jacuzzi, zwembad.

Hoeveel weken moet er zitten tussen de 1ste en 2de behandeling?
Het duurt ongeveer 3 à 3,5 weken vooraleer de huid volledig hersteld is. Na 1 week ziet het er genezen uit, maar de huidcellen dienen zich nog inwendig te herstellen. Het is dus raadzaam om de 2de behandeling pas na enkele weken te plannen.

Waarom moet ik een nabehandelingen of bijwerking laten doen?
Omdat stelselmatig opbouwen, beter is dan van de eerste keer direct het eindresultaat trachten te bekomen. Beter een tweede of desnoods een derde pigmentatie om een mooier en kleurvaster resultaat te krijgen. Dit is echter niet bij iedereen nodig.

Kan ik contactlenzen dragen na de behandeling?
Indien u contactlenzen draagt, brengt u best uw bril mee op de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt u weer dragen de volgende dag.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?
Op eerste zicht lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Maar de naalden van permanente make-up voorkomen dat het pigment te diep in de huid wordt geïnjecteerd. Hierdoor vervaagt de permanente make-up in de loop van de jaren. Bij tatoeage gaat de naald tot in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel waardoor het pigment ingekapseld wordt door deze vetcellen en dus niet vervaagt.

Zijn er contra-indicaties voor permanente make-up?
Vraag steeds advies aan uw arts ingeval u medische problemen heeft.

Hebt u last van een koorstlip (herpes simplex) ?
Als u regelmatig een uitbraak heeft, is het af te raden een lippigmentatie te doen aangezien er rond de lippen dan al littekenweefsel aanwezig is door eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment dan moeilijker pakken met een rafelige lipliner als gevolg. Indien u slechts af en toe een koorstblaasje heeft (1 tot 2 maal per jaar), is er geen probleem. U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen (1 week voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen is een mogelijkheid)

Gebruikt u medicijnen?
Medicijnen kunnen een invloed hebben op de behandeling en op het eindresultaat. Bloedverdunners zorgen er voor dat het pigment minder goed worden vastgehouden door de huid. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur vóór de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv. aspirine, aspegic, sedergine…) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (bv. dafalgan, perdolan, panadol…) zijn wel toegestaan. Medicijnen voor acne (bv. Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner, eerst de kuur afmaken alvorens te pigmenteren.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?
Het is uitgesloten om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen, omdat uw lichaam tijdens deze periode in een verhoogde staat van alertheid verkeert. D.w.z. dat uw lichaam elke vreemde stof, hoe oppervlakkig ook, zal proberen te verwijderen. Aangezien wij tegen de huidlaag werken waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Best even wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding.

Heeft u diabetes?
Bij diabetes of suikerziekte is er mogelijk een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen er kleurverschillen optreden in het pigment en is het resultaat minder mooi.

Ik ben een MRI patiënt, mag ik permanente make up laten uitvoeren?
Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Dat is wel sterk afhankelijk of de PMU zich al dan niet in het onderzoeksgebied bevinden. Buiten het onderzoeksgebied zijn de risico’s gering. Bij twijfel raadpleeg uw arts.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.